ד"ר הלל אדמוני

הלל רוכב על אופניים כבר 15 שנים ומאמין שהרכיבה חשובה לא רק לבריאות הגוף אלא גם לנפש: ד"ר הלל אדמוני, אורתופד המתמחה בבעיות ברכיים וקטוע רגל, לא מוותר לרגע על הפעילות הגופנית ומשתמש ברגל אחת כדי לעשות עבודה של שתיים

בגיל 22, בעת שירותו הצבאי, נפצע ד"ר הלל אדמוני ואיבד את רגלו הימנית מעל לברך. במשך שנים ניסה, ללא הצלחה, להשתלב בפעילויות גופניות כמו טניס שולחן, שחייה, צלילה וכדור-עף. "לא מצאתי מסגרת מספיק מפרגנת וכזו שיהיו בה תשובות מספקות לצרכים שהעמידה בפני הפציעה", הוא מספר. עד שנמצא הפתרון המושלם בדמות אופני היד בעמותת אתגרים.

כרופא המתמחה באורתופדיה תרם מניסיונו האישי לאחרים שנאלצו לעבור קטיעת רגל. כיום הוא מתמחה בבעיות בברכיים וממליץ בין היתר, על רכיבת אופניים כטיפול שיקומי בפגיעות ברכיים. "לאחר שרכבתי על אופניים מכל הסוגים: אופני יד, אופני רגל, סינגלים, טנדם ועוד, התחלתי לרכוב יחד עם חברי הטוב שמעון אביטן, גם הוא קטוע רגל ימין, על אופני טנדם כששנינו רוכבים ברגל שמאל בלבד, טכניקה בלעדית לשנינו ואין עדיין אח ורע לכך בעולם כולו, כך גם הבנתי שלכל מגבלה יש פתרון מעשי.

לא פעם נשאלתי, מדוע רכיבה על אופניים חשובה כל כך לבריאות הגוף, וחשוב מכך, לבריאות הנפש. מדובר בפעילות גופנית יחסית פשוטה, נוחה וזמינה מאוד. היא מפעילה קבוצות שרירים רבות, בעיקר של הרגליים, אגן והגב התחתון ועוזרת רבות באימון שיווי המשקל. מעבר לפעילות הפיזית שחשובה לגוף, רכיבה בטבע מוסיפה תחושה טובה של חירות כללית עבור כל אחד, תחושה המסייעת לנפש האדם רבות. בשיקום לאחר פציעה, רכיבה יכולה לסייע בהחזרת מפרק שנפגע לפעילותו התקינה. כמו כן, רכיבה תורמת לחיזוק השרירים, בעיקר ברגליים, ובמקרה של רכיבה באופני יד, שיקום מפרקי הידיים, כתפיים ושרירי החזה. חשוב לדעת ששיקום באמצעות אופניים הוא אינדיבידואלי ומותאם אישי.

למעשה, כל אחד שמסוגל להפעיל יד אחת ו/או רגל אחת יוכל לרכוב באופניים מכל סוג שהוא. לא קיימת פציעה שלאחריה לא ניתן לרכוב, למעט כמובן, פציעות שמשאירות נכות כללית קשה במיוחד. עמותת "אתגרים" משלבת ילדים ומבוגרים עם מוגבלויות שונות, בין היתר גם בפעילות של רכיבת אופניים. משותקים ברגליים ירכבו באופני יד, פגועי ידיים ירכבו באופניים רגילים, עיוורים ירכבו באופניים זוגיים (טנדם) כשמלפנים רוכב רואה שמפעיל את ההילוכים והמעצורים.

 

כפי שכבר הסברתי, לרכיבה יש פן חשוב בשיקום הנפש לאחר פציעה: היא מעלה את הביטחון העצמי, נותנת הרגשה נהדרת של חופש, מחברת אותך עם הטבע ומעצימה את תחושת העצמאות, שכן, אנחנו יכולים לעבור מרחקים עצומים שלא בהליכה, לבצע פעילות ספורטיבית בכוחות עצמנו וללא כל עזרה.

בנוסף, רכיבה קבוצתית מוסיפה המון לחברותא, היא מקנה ביטחון מעצם הידיעה שאינך לבד, שיש עזרה על כל צרה שלא תבוא, כמו תקלות טכניות או בעיות גופניות כלשהן. בנוסף ואולי חשוב מהכול, נוצרות חברויות אמתיות בין הרוכבים, כאלו המבוססות על הדדיות ועל הידיעה שיש על מי לסמוך".

 

 

השארת תגובה